Sportsmassage – virker det?

Du kender sikkert fornemmelsen i dine muskler efter en gang hård træning eller løb. De er ømme og du er sikker på at en god omgang massage re det bedste til at hjælpe på restitutionen. For næsten alle kan massage eller sportsmassage være et meget effektivt redskab, men hvorfor virker det så godt på kroppen? Lad os prøve at se lidt nærmere på dette.

massage

Fordele ved massage

En af de helt store fordele ved sportsmasse af at denne type behandling kan hjælpe dig til at undgå skader gennem forebyggelse. Undersøgelser viser at en regelmæssig massage behandling sikrer, at musklerne bliver ved med at være smidige, og det holder muskelvævet sundt, hvilket er med til at minimere sportsskader.

En anden fordel ved masse er at blodcirkulationen i musklerne bliver øget, hvilket gavner kroppens restitution. Dette er ret vigtigt efter et træningspas hvor du har trænet hårdt.

En professionel behandling inden for sportsmassage (eller akupunktur for den sags skyld) vil også gavne dine sener og led omkring musklen. Dette selvom det jo primært er dine muskler, som er i fokus under en massage. Men på grund af dette brede fokus kan du også undgå ømme led og irriterende sener, som kan medføre uudholdelig irritation og tiltagende smerter. Massage er derfor et effektivt redskab til at udspænde både muskler og sener og løsne op i hele kroppen.

Sportsmassage har også til formål at skabe et godt flow i muskulaturen. Har du ophobet en del syre og affaldsstofophobninger i benene efter løb, eller døjer du med myoser i nakke og skuldre, så kan en god gang massage virkelig hjælpe.

Mange vælger også at sportsmassage med forskellige teknikker fra klassisk fysiurgisk massage og triggerpunktsmassage. Dette giver en massage, som løsner godt op og er yderst effektiv til restitution.

Ikke alene er sportsmassage godt for muskler og led, men man skal heller ikke glemme den effekt massagen også har på sindet. Langt de fleste syntes massage er behageligt og afslappende, hvilket giver bedre velværd og mindsker ens stress niveau. Så selvom du ikke nødvendigt har skader eller er øm i kroppen, så kan en god gang massage stadig være ret gavnlig. Både sportsmassage men også i den grad wellness massage, så længe du benytter det hyppigt og ikke blot et par gange om året.

Læs også: Wellness massage har også en gavnlig effekt

Virker sportsmassage?

Det korte svar vil være et stort JA.

Når du massager kroppen, så hjælper du med at pumpe det “gamle” blod ud af musklerne ved at stimulere venepumperne. På samme måde hjælper den også hele lymfesystemet. Dette er også grunden til at man generelt bør massere i retning af hjertet.
Når du massere en muskel så skaber massagen friktion, der sammen med den større blodcirkulation, udvikler varme, og en af kroppens reaktioner på varme, er at det udvider blodkarrene, hvilket er med til at give kroppen et bedre flow.

Det at vi strækker og trækker i vævet, har også en stor lindrende og smidiggørende effekt.

Så i næsten alle tilfælde vil en god gang sportsmassage være med til at forbygge skader, hjælpe kroppen med at restitution hurtigere eller fjerne affaldsstoffer omkring en muskelskade.