Sådan taber du dig med Nupo, Chili Burn og XL-S

Vægttab - sådan taber du dig hurtigstDe fleste af os vil gerne af med et par kilo, især her i januar, har mange af os nok taget lidt for meget på i julen. For mange julefrokoster, for meget fed mad, og ofte alt for lidt motion har gjort at en stor del af os har taget 5 til 10kg ekstra på over de sidste par måneder. Men hvordan slipper vi så nemmest af med de ekstra kilo på? En hård slankekur med en VLCD (Very Low Calorie Diet), masser af motion eller kostomlægninger? Hjælper det at spise Nupo eller Nutrilett frem for almindelig mad? Øger New nordic chili burn virkelig ens forbrænding og kan et produkt som XL-S Medical fedtbinder virkelige reducere optagelsen af fedt? Lad os prøve at se lidt nærmere på tingene.

Sådan taber du dig

Alt vægttab er i teorien ret simpelt. Bruger kroppen flere kalorier end du indtager, vil du over en tid tabe dig. For hvert skridt du tager, hver gang du trækker vejret, så bruger kroppen noget energi på det. Den energi skal kommet et eller andet sted fra. I første omgang fra den energi der er lageret i dine muskelceller, når den er brugt op, så fra den energi kroppen umiddelbart kan producere fra dine sukkerlager i kroppen. Når de så er brugt op, vil kroppen begynde at lave dit fedt om til energi, musklerne kan bruge. Når dette ikke længere er nok, så vil kroppen begynde at nedbryde sine egne muskler for at få den nødvendige energi. Den sidste del her vil vi gerne undgå, da vores muskler er en af de vigtigste kilder til at få sin daglige forbrænding op. Dette er også grunden til at det ofte ikke er en god ide helt at stoppe med at spise eller dyrke overdreven meget motion.
Lad os se på hvordan vi så kan sørge for at kroppen bruger mere energi end vi indtager.

Kost regulering med Nupo

Der findes et hav af formler til at beregne hvor mange kcal man i gennemsnit bruger om dagen. Disse er baseret på ens daglige aktivitet, køn, alder og vægt. En mand på 100 kg der har et hård fysisk arbejde, bruger jo mere energi, end en 55kg kvinde, som sidder på kontor hele dagen.
Selvom det står fint skrevet bag på nærmest alle madvarer, så er det rigtig mange af os, som ikke gider at veje vores mad og regne på hvor mange kcal vi indtager på en dag. Her kan produkter som Nupo eller Nutrilett være rigtig gode. Vi udskifter simpelthen et eller flere måltider med deres produkter, og så er vi nogenlunde sikre på at vi ikke får for meget, så længe vi ikke smug spiser.

Det ideelle vil for mange være, at besøge en diætist og få lagt sin egen personlige kostplan.

Vægttab med kosttilskud som Chili Burn eller Fedtbinder

Der findes et hav af forskellige typer af kosttilskud. Noget som langt de fleste af disse har til fældes er at de har en meget begrænset effekt. Et eksempel kan være New Nordic Chili Burn. De fleste har sikkert hørt at chili kan være med til at sætte ens forbrænding op. Og netop det er, en af de ting New Nordic Chili Burn går efter. Problemet er bare, at det er en meget lille procent del, som i praktisk ikke vil have en mærkbar effekt. Lidt det samme med grøn te, CLA og den slags produkter. Men går du efter maksimal vægttab, med mange bække små, så kan det være en af de ting man kunne bruge.

Et andet kosttilskud som er rigtig populært i disse tider, er XL-S Medical fedtbinder. Et produkt der binder en del af fedtet i maden, så den ikke bliver optaget i kroppen. Spiser man en del fed mad, så kan et produkt som XL-S Medical fedtbinder, have en mærkbar effekt.

Der findes også en lang række slankeprodukter, som ikke er lovlige, f.eks. Therma Power, som indeholder efedrin, et amfetamin lignende stof. Mange af disse kan være ret effektive til at fjerne fedt, men de kan også være skadelige for ens helbred, hvilket er grunden til at de ikke er lovlige. Desværre ser man stadig en lange række danske hjemmesider, med placering i udlandet, som sælger disse.

Vægttab med Motion

Motion er ofte den bedste måde at tabe sig på. Men det kan være svært at komme i gang. Har man taget lidt på, har man ofte ikke helt den samme energi og form, og så kan de første par uger med motion, være rigtig hårde. Hvor meget man forbrænder ved motion afhænger af ens køn, vægt og motionsform. F.eks. forbrænder man i gennemsnit omkring 10 kalorier/min under løb. så en halv times løb svarer til at man forbrænder omkring 300 kcal. Er man i rigtig god form og giver man den gas, kan dette tal godt fordobles. Menneskeligt fedtvæv indeholder omkring 80% fedt og 20% vand, så for at smide et kilo fedt, skal man forbrænde omkring 7.000 kcal. Det betyder at med moderat træning kan man forvente at tabe 1-1½ kg fedt om måneden.
Men udover at forbrænde fedt, så er motion generelt rigtigt sundt for kroppen. Du bygger muskeller op, som øger din daglig forbrænding (også de dage du ikke træner), giver dig en bedre vejrtrækning, og et sundere hjerte og kredsløb. En god form for motion kunne være at bruge en af de nye Airtracks. En Airtrack er en slags oppustelig gymnastikmåtte, som efterhånden er gået hen og blive det moderne svar på en trampolin.

Læs også: Sådan får du motion med en Airtrack

Men pas på med træningen når du starter ud. Er man ikke i form, og ligger man hårdt ud, så er chancen for skader temmelig stor. Musklerne har det med hurtigere at blive stærkere end ens led og sener, så presser man sig selv for hård, er chancen for at løbe ind i en skade ret stor. Så start stille og roligt ud, og øg så gradvist mængden eller belastningen.


Træning og motion til det sunde vægttab med en Airtrack

Slankekur eller kostomlægning

Vil du blot af med de 2-3 kg som du har taget på i julen, så er en slankekur ofte den rigtige løsning. Der findes et hav af forskellige slankekure, alt lige fra stenalder kost, suppekure til Low Calorie Diet osv. Alle har til formål at reducere den mængde kalorier du indtager om dagen, så du kommer i et underskud og kroppen begynder at bruge fedt som energikilde.
Skal det gå rigtigt hurtigt, så vælger nogle at gå efter en Very Low Calorie Diet, hvor man spiser under 500kcal om dagen, hvilket tvinger kroppen i en katatonisk fase, hvor den primært bruger fedt. Når man først er kommet i den fase, så reduceres end sult, og man bliver bedre til at forbrænde kroppens fedt.

Problemet med mange af disse kure, er at man ofte tager en del vægt på igen når man stopper. Kroppen har som regel en lavere basis forbrænding efter kuren, end før man startede. Så går man fra at spise meget lidt, til sodavand og kager som en daglig del af ens kost, så ryger kiloene ofte på igen.

Derfor anbefaler flere at man frem for en slankekur laver en regulær kostomlægning. Så ens daglige kost indeholder færre kcal end før. Dette gør at man langsomt men sikkert taber sig, og efterfølgende ikke tager på igen. Vel og mærke, med mindre man blot begynder at spise meget usundt igen.

Kroppen har det jo med at finde sin ideal vægt ud fra hvad man normalt spiser. Så på et eller andet tidspunkt opnår man en fast vægt, baseret på sin nuværende diæt og motions niveau.
Så ændre man lidt på kosten, f.eks. udskifte nogle af produkterne med slanke produkter, dropper sodavand, slik og kager. Eller begynder man at rører sig lidt mere, så er det en god chance for at man taber nogle kilo.