Få mere motion med en Airtrack

Airtrack til gymnastik træningHar du børn i alderen 8 til 14 så ved du hvor svært det nogle gange kan være at få dem til at bevæge sig nok. Den have trampolin i købte sidste sommer, er ikke længere sjov og de vil faktisk hellere bare sidde inde med deres Ipad eller mobiltelefon.
En mulig løsning kunne være en Airtrack. Især hvis de i forvejen syntes ting som vejrmøller, kraftspring eller hoppe trampolin til sider er sjovt, så er der en rigtig god chance for at de vil elske at bruge en moderne Air track. Men hvad er disse Airtracks overhoved for en størrelse, og hvorfor er de så sjove at bruge? Det prøver vi da lige at se lidt nærmere på.

Hvad er en Airtrack?

Du har sikkert set dem i tv når de viser klip fra forskellige gymnastik begivenheder, uden måske at tænke mere over det. Men en Airtrack er kort sagt, en aflang gymnastikmåtte på typisk 1-1.5 meter bred og 3-10 meter lang. En Airtrack er fyldt med 10-20 cm luft hvilket gør at den er blød at lande på, men luften gør den også mere bouncy og giver dig dermed mere fart og højde på dine spring. Den ekstra hjælp som Airtracken giver dig, gør det både nemmere, men også sjovere at udføre de forskellige gymnastik spring som kraftspring, flik flak, baglæns araber osv. Airtracken gør det nemmere at lære nye spring som du måske ikke er i stand til at lave på en normal gymnastikmåtte, hvilket gør at ikke gymnastik i mange tilfælde også vil syntes den er sjov at lege med.
Man behøver faktisk ikke at gå til gymnastik for at gå glæde af en Airtrack, men syntes man i forvejen meget om gymnastik, så bliver det lidt nemmere at gå til den.

Airtrack eller Trampolin?

Når barnet leger på Airtracks er det en fantastisk form for motion, faktisk bedre en på en trampolin for utrænede. Det også lidt hurtigere end på trampoliner hvilket for mange gør at man ikke i samme grad bliver træt af en Airtrack. Jeg har selv haft både Berg trampolin og en GymPlay Airtrack til mine børn, og her var Airtracken klart den mest populære. Min ældste datter har nu brugt den i snart 3 år og er desværre nu ved at være en smule for stor til den model jeg har i haven.
Trampolinen var sjov i cirka 2 måneder, derfor blev den brugt mindre og mindre.
Dette er et mønster som ofte går igen når jeg taler med andre forældre.
Jo bedre end trampolin du vælger, jo mere bliver den dog også brugt. Og lidt det samme gælder selvfølgelig også for Airtracks.

Gymnastik træning med en Airtrack

Valg af Airtracks

Hvis du har besluttet dig for at give Airtracks et forsøg, så vælg en model som passer til dit barn. Er det et mindre barn som ikke har de store erfaringer med spring og gymnastik, så start med en af de små modeller som en Airtrack Mini eller en 3 meter. Her kan de nemt øve simple spring og lære hvordan man bruger Airtracken. Så for mange nybegyndere er denne model oplagt til at komme i gang med.
Er det et lidt større barn eller en som dyrker gymnastik, så overvej en større model hvor der er bedre mulighed for at kombinere spring. Gerne en 15 cm i tykkelse da dette giver mere bounce, end en på 10 cm. Er det til din gymnastikforening eller til konkurrencer så skal du nok op i en 30cm 10-15 meter model. Men så begynder prisen også at vokse en hel del, og det samme gør vægten. Så overvej også dette inden du blot vælger den største model du har råd til.
husk at når du køber en Airtrack, så sørg for at få en i god kvalitet, så den holder bedre og er fri for skadelige stoffer. Husk på at dit barns hud ofte er i stor kontakt med Airtracken, så derfor er det også vigtigt at tænke lidt over, hvilke kemikalier som er brugt til fremstillingen af din Airtrack. Står det ikke noget om dette på producentens hjemmeside, så kan i med garanti gå ud fra, at den indeholder forskellige kemikalier til blødgøring af plastiken.

Airtracks til hjemmet er ikke en dårlig løsning. Ikke alene syntes rigtig mange børn og unge at en Airtrack er super sjov at bruge, men det er bestemt også en glimrende form for motion. De små modeller kan endda bruges inde hvis man har pladsen til det, eller er det oplagt at puste den op i haven på en dag hvor vejet er med os. Det er også et glimrende redskab til de ældre seriøse gymnaster, og i kombination med det rette kosttilskud og kost, en god vej mod den perfekte krop og en sund livsstil.