Magnesium som afføringsmiddel – virker det?

Magnesium er i dag et af de mest populære typer af kosttilskud. Det bruges i mange forskellige funktioner i kroppen, herunder nervesignaler, muskel funktion og i vores stofskifte. Men over de senere år, er en del også begyndt at bruge magnesium som afføringsmiddel. F.eks. sælges der et populært produkt kaldet Magnesia – Afføringsmiddel og syreneutraliserende, som eftersigende skulle være et udmærket afførings middel. Derudover er det også et rigtig godt middel mod mavesyre og søvnproblemer.
Magnesia anvendes i dag til følgende lidelser:
Mavekatar
Forstoppelse
Sure opstød
Spiserørskatar
Magnesia koster omkring 50 kr. for et glas med 100 piller i.
Læs også: Vælg det rigtige magnesium tilskud
Hvilke typer afføringsmidler er der?
Man plejer normalt at inddele afføringsmidler i forskellige kategorier.
Dem som stimulere tarmens bevægelse
Dem som påvirker indholdet i tarmen
Dem som blødgører afføring i endetarmen
Hvad man skal vælge, afhænger af hvilken type lidelse man har.

Magnesium hører under den sidste kategori, nemlig produkter som blødgøre afføringen, så den er lettere at komme af med.
Det virker ved at binde mere vand til ens afføring.
For når tarmindholdet bliver større eller blødere eller hvis tarmen bliver smurt, så vil tarmindholdet passere tarmsystemet lettere og hurtigere.
I denne kategori finder vi produkter som laktulose og magnesiumoxid, der på hver sin måde får afføringens vandindhold til at blive større, og dermed bliver ens afføring blødere. Dette betyder at det har noget nemmere ved at passere igennem tarmen, og mindsker dermed risikoen for forstoppelse.

Virker magnesium som afføringsmiddel?

Det afhænger helt af hvilken af de kategorier man har problemer inden for. Er det fordi ens tarm ikke blive stimuleret nok, så er det ikke sikkert man vil mærke nogen som helst effekt af et afførings middel som magnesium. Er det derimod fordi man har meget fast eller hård afføring (og kaldet forstoppelse), så er der en rigtig god chance for at man vil opleve et positivt resultat, ved daglig brug af f.eks. Magnesia. Et produkt du kan købe på apoteket eller i online apoteker som med24.dk. Prisen er også noget lavere end f.eks. Magnesiumcitrat. Hvis vi tjekker dagsprisen inde på Med24 A/S, så ligger den lige nu på omkring cirka 40 kroner, for 40 styk. Hvilket med lidt meget simpel hovedregning, er en pris på 1 kroner per pille. Køber man derimod det store glas med 250 piller, er prisen 72 kroner, hvilket svarer til en styk pris på lige under 30 øre. Så der er en del penge at spare, hvis man vælger de rigtige tilbud, og køber de rigtige mængder.

Bivirkning ved Magnesia som afføringsmiddel

Når man bruger et produkt som indeholder magnesium, hvad enten det er som afføringsmiddel eller som kosttilskud. Så vil en del af det blive optaget i blodet. Dette er som regel end god ting, da kroppen har brug for magnesium for at kunne fungere optimalt. Men får man for meget af det, så kan de begynde at give problemer. F.eks. ting som sløvhed, koncentrationsbesvær, muskelkramper eller i værste tilfælde kan man ende i koma. Der skal dog ekstrem store mængder til for at det sker. Men spiser man en kost som er rig på magnesium. Tager det som enkeltstående kosttilskud, samtidig med at man spiser vitamin piller. Og kombinere man så dette med et produkt som Magnesia så risikere man efter længere tids brug, faktisk at få en overdosering af magnesium.