5 sjove former for udendørs sport

Er du typen som gerne dyrke sport selv, eller en gang imellem med dine venner, så kommer her 4 bud på et par interessant former for motion du enten kan dyrke alene eller i fællesskab med andre.
Vi dykker lidt ned i nogle lidt mere niche sport som en stor del af jer sikker ikke har prøvet kræfter med endnu.

Airtrack

Stand up paddleboards

Måske ikke helt så meget niche som det engang var, men stadig en rigtig sjov og spændende sport. Det gode ved standup paddleboarding er at du lige som med løb, faktisk helt selv bestemmer hvor hårdt det skal være. Du kan nyde en stille og rolig tur ned af åen hvor du får minimal sved på panden, eller prøve kræfter med bølgerne i Vesterhavet. Ønsker du at gå til næste niveau, så kan du montere en foil på boardet, eller bruge en oppustelig vinge, og bruge det lidt som et vindsurfing bræt.
Du kan tage en tur alene, eller sammen med hele familien.

Læs mere: Er løbetræning en sund sport?

Hanggliding

Hanggliding, eller drageflyvning som nogle kalder der, er lidt en ekstrem sport. Forstil dig at du spænder en drage på ryggen, og efterfølgende løber ud over en 50 meter høj skrænt, og satser på at dragen nok skal holde dig oppe. For mange er dette ekstremt grænseoverskridende, for andre det vildeste adrenalin rush.
Så vil du prøve en sport som er lidt anderledes, men utrolig sjov på flere niveauer, så er hanggliding et rigtig godt bud.

Airtrack gymnastik

Er du typen som er vild med gymnastik, kraftspring eller parkour, så kunne en Airtrack være en super sjov ny form for træning. Airtracks er i bund og grund oppustelige gymnastikmåtter på 3-10 meter som du kan bruge til at få endnu mere ud af dine spring. De giver et boost når du springer, så du dermed får mere fart og mere højde på springene. Dette gør at det alt sammen bliver både nemmere men også langt sjovere.
En Airtrack kan også være et rigtig godt samlingspunkt for dig og vennerne hjemme i haven.
En sportsgren i kraftig stigning, og med god grund.

Læs mere om fordelene ved en Airtrack

Mountainbike

Ønsker du at prøve kræfter med noget som er lidt mere spændende en almindelig landevejscykling, så er mountainbiking et godt bud. Det er meget anderledes end blot at køre en tur på cyklen og kan være både ekstrem udfordrende og ekstrem sjovt. Det kræver blot en god mountainbike, en hjelm, og så et godt område som er velegner til denne type kørsel. Der er efterhånden også kommet en lang række officielle mountainbike router i skove og naturområder som er virkelig spændende at køre. En sportsgen som klart kan anbefales.

Trampolinspring

En anden type sport som de fleste kan træne alene hjemme i haven er trampolin spring. Her skal du vide at der er en kæmpe forskel på en standard havetrampolin fra eksempelvis Bilka og en rigtig sportstrampolin som f.eks. en Berg Grand favorit. Trampolin træning er sundt for både muskler og kredsløbet, og belaster kroppens led langt mindre end f.eks. løbetræning. Så en god og sund måde at komme i form på, som samtidig er rigtig sjov for både børn og voksne.

Det var 5 lidt anderledes former for sport og motion som du kunne overveje hvis du mangler inspiration til at prøve en ny form for sport.