Hvad er magnesiumcitrat?

Solaray magnesium citratMagnesium Citrat, er lige som Magnesium +300 en kilde til at få et ekstra daglig tilskud af mineralet magnesium(mg). Et kosttilskud som efterhånden er blevet utroligt populært herhjemme. Grunden til den store popularitet, er at vi efterhånden er blevet opmærksomme på at en rigtig stor del af kroppens funktioner benytter grundstoffet magnesium for at fungere optimalt. I dette produkt er magnesiumet bundet til Citrat. Citrat kommer fra citronsyre, og findes naturligt i både planter, dyr og mennesker. Ved at binde det til magnesium, så sikre man en bedre optagelse i kroppen. Nogle produkter kan nemlig godt være lidt svære, for kroppen at optage ordentligt.

Læs mere: Hvorfor bruge Magnesium tilskud

Lad os lige tage et hurtigt kig på, hvorfor man bør overveje et tilskud som magnesiumcitrat.

  • Magnesium er med til at opretholde en normal muskelfunktion
  • Magnesium er med til at mindske træthed og udmattelse
  • Magnesium er med til at styrke koncentrationen
  • Magnesium er med til at bibeholde et normalt energistofskifte

Disse tre ting alene, er ofte nok til at få folk til at fylde sig med forskellige typer af magnesiumtilskud som f.eks. +300 eller magnesiumcitrat.

Hvorfor bruge magnesiumcitrat

Mangler spørger ofte hvorfor man skulle bruge et tilskud som magnesiumcitrat, frem for mange af de andre typer af magnesiumtilskud. En af grundene er at dette stof optages meget nemt i kroppen, frem for et produkt som mangsiumoxid, som kroppen har meget svært ved at optage korrent. Lidt det samme med +300, som også optages relativt nemt i kroppen. I modsætning til f.eks. Magnesia som indeholder Magnesiumoxid, hvilket kroppen har ret svært ved at optage. Faktisk er der flere former for mg, som kan være svære for kroppen at optage. Dette er også grunden til at vi ser en masse forskellige magnesiumprodukter. At tage et dagligt tilskud af magnesiumcitrat kan have flere potentielle fordele for sundheden, eksempelvis:

Forbedret knoglesundhed: Magnesium spiller en central rolle i knogledannelsen og hjælper med at regulere calciumniveauer i kroppen. Et tilstrækkeligt indtag af magnesium kan bidrage til at forebygge knogleskørhed og forbedre knoglesundheden.

Hjælp til hjertesundheden: Magnesium er vigtigt for hjertets sundhed, da det hjælper med at regulere blodtrykket, understøtter en normal hjerterytme og kan medvirke til at forebygge hjertearytmier.

Reduceret risiko for diabetes: Magnesium spiller en rolle i kulhydratmetabolismen og insulinreguleringen. Tilskud kan hjælpe med at forbedre insulinfølsomheden og sænke risikoen for type 2-diabetes.

Lindring af forstoppelse: Magnesiumcitrat har en afførende effekt og kan hjælpe med at lindre forstoppelse ved at tiltrække vand ind i tarmene, hvilket gør afføringen blødere og lettere at passere.

Forbedring af søvnkvaliteten: Magnesium hjælper med at regulere neurotransmittere, der er involveret i søvn. Tilskud kan forbedre søvnkvaliteten, især for dem, der lider af søvnforstyrrelser som insomnia.

Mindskelse af angst og stress: Magnesium kan have en beroligende effekt på nervesystemet, hvilket kan hjælpe med at reducere symptomer på angst og stress.

Lindring af muskelsmerter og kramper: Magnesium er vigtigt for muskelkontraktion og afslapning. Tilskud kan hjælpe med at reducere muskelkramper og ømhed, især hos personer, der oplever hyppige kramper.

Migræneforebyggelse: Nogle studier tyder på, at magnesiumtilskud kan hjælpe med at forebygge eller reducere frekvensen af migræneanfald.

Det er vigtigt at bemærke, at mens magnesiumtilskud kan have mange potentielle sundhedsfordele, er det bedst at konsultere en sundhedsprofessionel, før man begynder at tage dem, især for personer med eksisterende sundhedsproblemer eller dem, der allerede tager medicin, da magnesium kan interagere med visse lægemidler.

Hvor kan jeg købe Magnesium Citrat?

Magnesiumtilskud kan købes i de fleste butikker som sælger kosttilskud. F.eks. hos online butikken Med24 i form af Solaray Magnesium Citrat – https://www.med24.dk/kosttilskud/vitaminer-mineraler/enkelte-mineraler/magnesium/solaray-magnesium-citrat-180-kapsler
Men også i mange lokale supermarkeder, Matas eller andre helse butikker finder man ofte magnesiumcitrat.
Prisen på dette produkt ligger typisk på lige over de 200 kroner, for omkring 180 kapsler. Ofte kan man spare 10 til 20% ved at købe i online butikker som med24.dk, frem for mange af de lokale. Ofte er der også en del penge at spare ved at købe de store bøtter, frem for de mindre. Især da dette kosttilskud jo som regel, er et man tager over længere tid. Hvilket mærke man vælger, har ikke den store forskel. Derfor kan man jo lige så godt vælge de billigste.

Bør jeg tage magnesiumcitrat?

Rigtig mange er i tvivl om de bør tage et kosttilskud som dette, og mit svar er som regel. Er man sund og rask, spiser man nogenlunde varieret og ikke er på nogen ekstrem slankekur eller detox kur. Så er det som regel ingen grund til at tage et kosttilskud som dette. Det skulle lige være fordi man har lidt problemer med at komme af med sin afføring, eller man ikke sover godt om natten. Dette er for nogle også det hele værd. Især hvis man finder et godt tilbud på Magnesium Citrat, så man betaler under 30 øre per pille. Har vil nogle kunne opleve en positiv effektiv, ved netop at tage et tilskud som Solaray Magnesium Citrat. Ellers har de fleste af os ikke specielt brug for mere end det, vi normalt får ind via vores daglige kost. Overvej evt. at spise lidt flere parannødder eller mandler. Dette er også en god kilde til lidt ekstra essentielle fedtsyrer. Er man ikke til den slags, så kunne et produkt som magnesiumcitrat, være et udmærket kosttilskud. Det har også den fordel, at magnesiummet, nemmere optages i kroppen, når det er bundet til citrat.

Har man problemer med f.eks. slidgigt eller andre ledelser som påvirker ens væv og brusk, kan det også være en rigtig god med en daglig dosis kosttilskud som f.eks. magnesiumcitrat. Dette er med til at reducere hastigheden, hvormed ens brusk i leddene bliver nedbrudt. Rigtig mange gigt patienter, har f.eks. haft gode erfaringer med et ekstra magnesiumtilskud. Evt. i kombination med andre produkter som Glucosamin og Chondroitin Sulfate.

For nogle man magnesiumcitrat også være en måde at få lidt mere energi i hverdagen på, især hvis man ikke altid lige får dækket sit daglige behov.