Fordele ved at dyrke Yoga

Overvejer du at gå i gang med Yoga? Yoga er en træningsform som giver både fysiske og mentale sundhedsmæssige fordele for mennesker i alle aldre. Selv hvis du gennemgår en sygdom eller er ved at komme dig efter en operation eller lever med en kronisk lidelse, så kan yoga blive en integreret del af din behandling og potentielt fremskynde helbredelsen. Yoga er også en sport som er billig at komme i gang med. Det kræver ofte kun en yogamåtte og lidt løstsiddende tøj.

En yogaterapeut kan arbejde sammen med patienterne og sammensætte individuelle planer, der fungerer sammen med deres medicinske og kirurgiske behandlinger. På den måde kan yogaen støtte helbredelsesprocessen og hjælpe personen med at opleve symptomerne med mere centrering og mindre uro.
Men lad os prøve at se lidt nærmere på nogle af de mange fordele som er ved at dyrke Yoga jævnligt. Bor du i en større by som Århus eller Aalborg, så kan du med garanti finde nogle gode Yoga hold.

1. Yoga forbedrer styrke, balance og fleksibilitet

Langsomme bevægelser og dyb vejrtrækning øger blodgennemstrømningen og varmer musklerne op, mens det at holde en stilling kan opbygge styrke.
De mange ydre positioner du kommer i, er med til at forbedre din fleksibilitet men træner samtidigt din balance. Dette gør at Yoga er en rigtig sund træningsform for hele kroppen.

2. Yoga hjælper med at lindre rygsmerter

Yoga er lige så godt som grundlæggende strækøvelser til at lindre smerter og forbedre mobiliteten hos personer med lændesmerter. Nu om dage er der faktisk også mange læger som anbefaler yoga som en første linje behandling af kroniske lændesmerter. Evt. sammen med massage kan du få rigtig meget ud af at dyrke Yoga.

Læs mere om massage

3. Yoga kan lindre gigtsymptomer

Blid yoga har vist sig at kunne lindre nogle af ubehaget ved ømme, hævede led for mennesker med gigt, ifølge en af de mange nyere undersøgelser.

4. Yoga gavner hjertesundheden

Regelmæssig yogapraksis kan reducere stressniveauer og inflammation i hele kroppen, hvilket bidrager til sundere hjerter. Flere af de faktorer, der bidrager til hjertesygdomme, herunder højt blodtryk og overvægt, kan også behandles gennem yoga. Især folk med kontorarbejde eller som generelt ikke røre sig ret meget kan få rigtig stor effekt at at dyrke Yoga.

Yoga Aalborg

5. Yoga gør dig mere afslappet

Forskning viser, at en konsekvent yogarutine ved sengetid kan hjælpe dig med at komme i det rette mindset og forberede din krop på at falde i søvn og holde sig i søvn. Så har du prøver med at sove om natten, så kan Yoga måske være løsningen?

6. Yoga kan give mere energi og et bedre humør

Du kan føle øget mental og fysisk energi, et boost i årvågenhed og entusiasme og færre negative følelser, når du er kommet ind i en rutine med at dyrke yoga. Den mentale del af yogatræningen er bestemt ikke noget man bør overse. Dette er for mange lige så vigtigt som at få trænet kroppen godt og grundigt igennem. Nu om dage er der nærmest lige så meget fokus på den psykiske sundhed som på den fysiske.

7. Yoga hjælper dig med at håndtere stress

Ifølge National Institutes of Health viser videnskabelige undersøgelser, at yoga understøtter stresshåndtering, mental sundhed, mindfulness, sund kost, vægttab og søvnkvalitet. Så har du lidt problemer med stress, så kan denne type træning være særdeles effektiv til behandling af stress.

8. Yoga forbinder dig med et støttende fællesskab

Deltagelse i yogaklasser kan afhjælpe ensomhed og skabe et miljø for healing og støtte i grupper. Selv under en-til-en-sessioner mindskes ensomheden, da man anerkendes som et unikt individ, bliver lyttet til og deltager i udarbejdelsen af en personlig yogaplan. Ikke alle Yoga klasser har dette fællesskab, men de fleste steder som udelukkende er dedikeret til Yoga har dem.

Talrige undersøgelser viser yogas fordele inden for gigt, osteopeni, balanceproblemer, onkologi, kvindesundhed, kroniske smerter og andre specialer. Det at denne træningsform ikke ligge sætte stress på dine led og på kroppen som f.eks. løb eller fodbold gør at den faktisk gavner kroppen frem for at i stor stil også skader den. Yoga er en af de bedste træningsformer når det kommer til velvære og sundhed.