Plej dine fødder

Sunde fødder er vigtigt hvis du gerne vil have et godt helbred. Dyrker du meget sport kan det godt belaste fødderne en hel del. Især sport som løb kan være ret hårde for fødderne i længden. F.eks. er løbere, fodboldspillere og andre idrætsudøvere ofte særligt udsatte for at få ligtorne på fødderne. Ligtorne er i bund og grund hård hud, hvor et lille afgrænset område har været udsat for vedvarende tryk/irritation, hvorved huden fortykkes på dette område. Det kan være både irriterende og til tider også smertefuldt. Har du allerede begynde tegn på ligtorne kan det være en rigtig god ide at opsøge en fodterapeut. Da jeg selv havde problemer med hård hud på fødderne benyttede en professionel fodterapeut i Aalborg som gjorde et rigtig godt stykke arbejde på mine fødder.

Et andet problem for dem som dyrker meget sport, er at fødderne ofte udsættes for meget fugt i form af sved igennem længere tid. Dette er ikke sundt for huden og kan lede til forskellige fodproblemer. Derfor vælger mange også løbende at gå til en fodterapeut eller en fodklinik og få behandlet fødderne løbende for netop at undgå at der opstår problemer på sigt.
Det at pleje sine fødder er vigtigt, og især vigtigt hvis du dyrker meget sport. Lad os se på hvilke problemer som typisk kommer i forbindelse med fødderne.

Læs også: Få professionel fodpleje hos Fodterapeut Aalborg

Ligtorne

Ligtorne er som vi nævnte tidligere hård hud på et lille afgrænset område af foden. Heldigvis er behandling af ligtorne ret simpelt og noget som en professionel fodterapeut hurtigt kan klare. En behandling af ligtorne vare typisk under en time og kræver 1-2 behandlinger.
Især folk der dyrker meget løb eller fodbold har ofte problemer med ligtorne.

Fodvorter

Fodvorter er også ofte et problem man ser i forbindelse med idræt og sport. Problemer er her at fodvorter smitter ret nemt i fællesbadet. Så dyrker du hold sport, så har du med stor sandsynlighed oplevet problemer med fodvorter allerede.
Heldigvis er det også ret nemt at behandle fodvorter enten på en fodklinik eller med salve du kan købe på apoteket.
Har du fodvorter så husk at enten undgå at bruge fællesbadet eller brug plastik overtræk til fødderne inden du benytter omklædningsrummet.

Læs også: Sådan får du mere motion med en Airtrack

Nedgroede negle

Nedgroede negle kan også være et problem hos mange sportsfolk. Der skal ikke meget til før at en nedgroet negl gør det meget svært at løbe og dyrke sport. Nedgroede negle kan mange gange være ret smertefulde, og huden omkring neglen kan være rød og hævet hvilket gør det nemt at se problemet. Behandlingen af nedgroede negle består typisk i at en fodterapeut sætter en lille bøjle på neglen som sørger for at den vokser korrekt ud. Dette foretages på en fodklinik.

Dette er et par af de mest almindelige problemer som sportsudøvere typisk har med deres fødder. Har man begynde fodproblemer, så lad være med at udsætte det, men find en professionel fodterapeut eller besøg den lokale fodklinik og få ordnet problemet med det samme. God daglig fodpleje hvor du filer og cremer fødder ind, kan også være en god måde at forebygge problemerne på, det samme gør sig gældende med god fodtøj. Dårlige sko er ofte den helt store synder når det kommer til fodproblemer.

Fodterapeut Aalborg og Hasseris - professionel fodpleje på vores fodklinik