Et af de mest populære kosttilskud når vi snakker magnesium, er produktet Magnesium +300. I modsætning til andre magnesiumprodukter, indeholder dette effektive magnesiumkilder, nemlig Magnesiumoxid samt Magnesium-L-pidolat. Magnesium er et af de vigtigste mineraler i kroppen, da det bruges af over 300 forskellige enzymer og har dermed en indflydelse på en stor del af kroppens funktioner. Alt lige fra regulering af tarmsystemet til ens stofskifte.
Næsten alle vores celler bruger magnesium til at danne nye enzymer. De bruges også når cellen deler sig og er kritisk for at vi kan udnytte andre mineraler som fosfor, kalk, fedtstoffer samt B- og E-vitaminer. Grundstoffet er også meget vigtigt for proteinets syntese af DNA og RNA. Dette er med til at påvirke vores vækst og udvikling.
Ved at indtage Magnesium +300 et kombi produkt, er du derudover også med til at styrke dine knogler og tænder, samt påvirke dit immun system i en positiv retning.

Læs også: Hvad er Magnesium (mg)?

Magnesium og Chrom mindsker insulinresistens

Nye undersøgelser tyder på at et daglig indtag af Magnesium +300 og Chrom kan være med til at mindske insulinresistens. insulinresistens er efterhånden blevet en ret alvorlig sundhed trussel her i Danmark og kan i mange tilfælde føre til type 2-sukkersyge, hvis det ikke behandles.

Hvad er insulinresistens

Når vi indtager mad, så vil denne mad blive optaget i vores varm og omdannet til sukker, protein og fedt. Dette betyder at vi ofte oplever en signing i vores blodsukker efter et måltid (eller hvis vi spiser eller drikke noget sukkerholdigt). Denne stigning i vores blodsukker, får bugspytkirtlen i maven, til at producere og udskille hormonet insulin. Insulin gør at cellerne i kroppen, er i stand ti at omdanne dette sukker i blodet til energi de kan bruge. Har man har insulinresistens, betyder det at cellerne ikke længere påvirkes på samme måde af insulin hormonet. Dette for bugspytkirtlen til at producere endnu mere insulin, for at opnå den ønskede effekt. På sigt er der en stor chance for at denne insulinresistens, efterfølgende vil udvikle sig til type 2 diabetes.

Hvad er magnesium 300+ og symptomer på magnesiummangel

Magnesiummangel

Da magnesium bruges i så mange forskellige funktioner i kroppen, er det derfor også vigtigt at man får nok af det. Enten igennem en sund og varierende kost, eller via et mg tilskud som f.eks. Magnesium 300+.
Der er ikke hyppigt at man ser magnesiummangel her i Danmark, men når man ser det, er det oftest hos folk som er på slankekure eller detox over længere tid. Men også nu og da hos folk med længerevarende diarre eller dem som tager større mængder vandrivende medicin.

Symptomer på magnesiummangel

Man kan nemt forveksle magnesiummangel med andre ting, men nogle af de typiske kendetegn er at man oplever en større daglig træthed, bliver lettere fysisk og psykisk udmattet. Har svære at koncentrerer sig og i de slemme tilfælde vil man opleve rysten og kramper i kroppen. F.eks. er der mange som ikke får nok magnesium, som vil levere ticks omkring øjet. Hvis det ikke er noget man normalt har, og du pludselig begynder at døje med det. Så kan det evt. skyldes magnesiummangel.

Hvorfor bruge Magnesium +300

Som vi har fået konstateret så er magnesium et kritisk produkt for at kroppen kan fungere optimalt. Ved at indtage et kosttilskud som Magnesium +300, så får du et tilskud fra to forskellige kilder, hvilet gør det nemmere for kroppen at optage og udnyttet magnesiummet. Du får altid et tilskud i høj kvalitet, som kan være med til at forebygge forskellige symptomer og bidrager til vedligeholdelsen af tænder, knogler og muskler. Samt har en positiv effekt på dit nervesystem og psykologisk funktion. Så det er ikke uden grund at det er et af de mest benyttede former for kosttilskud her i Danmark. Derudover bidrager det til en god nattesøvn, samt i større mængder som et effektivt afførings middel. Alt sammen noget som er med til at gøre det til et yderst populært kosttilskud.

Læs også: http://total-sundhed.dk/kosttilskud/

Skal jeg bruge Magnesium 300?

Er du sund og rask, og spiser du varieret, så er der som regel ingen grund til at tage et tilskud af dette mineral. Dog kan gravide og ældre ofte have gavn at et mindre Magnesium +300 tilskud. Det samme gælder folk som er på en kraftig slankekur eller detox kur og gerne vil undgå magnesiummangel.