Der findes en del alternativer til det traditionelle apotek. Online sider som Matas, Med24.dk, Webapoteker og lignende. Her kan man ofte købe et væld af forskellige hjemmetest. Det kan f.eks. være en blodtryksmåler, blodsukkermåler, graviditetstest eller en ægløsningstest. Der findes rigtig mange forskellige test, som vi kommer til at se lidt nærmere på.
Du kan også finde forskellige medicare apparater her, et eksempel på dette kan være en hjertestarter.
Dog er langt størstedel af de disse online apoteker sælger, almindelige håndkøbs lægemidler og kosttilskud. Det kan være simple ting som hovedpine piller som Panodil eller Kodimagnyl. Det kan også være special creme som Decubal, Vichy eller La Roche-Posay til sart hud eller støttebind til behandling af sportsskader.
Men hvorfor overhoved overveje at bruge disse online apoteker frem for det almindelig? Lad os prøve at se på nogle af de fordele der er.

Medicin og medicare - køb hos med24.dk dit online apotek

Hvorfor bruge et online apotek?

Der er faktisk en del fordele ved at bruge et online apotek som eksempelvis Med24 A/S, i stedet for det traditionelle lokale apoteket. Du har her mulighed for i ro og mag, sidder og kigge produkterne igennem. Læse hvad andre kunder skriver om produkterne, og på den måde bedre tage tid til at beslutte dig. Du slipper at stå i kø og dine varer ankommer ofte inden for 2 dage. Men den største fordel for mange er selvfølgelig prisen. Det er tit man hurtigt kan spare 10-20% ved at købe i disse online butikker frem for lokalt.

Har man brug for rådgivning, har de fleste en support linje man blot kan ringe til. Dog er kvaliteten af denne support ikke altid på højde med den i et apotek. De forskellige support medarbejdere er som regel ikke uddannet farmaceut, og kan derfor ikke altid rådgive på højde med et rigtigt apotek. Det er derfor vigtigt at man selv sætter sig lidt mere ind i tingene, end hvis du var nede og handle lokalt.

Lad os prøve at se lidt nærmere på et par af de ting, du kan købe hos et online apotek.

Håndkøbsmedicin

Det mest almindelig er selvfølgelig håndkøbsmedicin i alle afskygninger. Mange tror at blot fordi det kan købes uden recept, så er det harmløst eller begrænset effekt. Dette er ikke korrekt. En stor del af det håndkøbsmedicin man kan købe, er utrolig effektivt hvis brugt korrekt. Derimod kan visse produkter stadig give bivirkninger eller allergiske reaktioner i nogle tilfælde. De mest almindelige typer af håndkøbsmedicin er f.eks.

  • Forkølelse
  • Forstoppelse
  • Halsbrand
  • Hovedpine
  • Høfeber og allergi
  • Lus og lopper
  • Svamp
  • Skæld
  • Eksem eller sart hud

Smertestillende medicin

En meget stor gruppe af håndkøbsmedicin er smertestillende medicin, f.eks. mod hovedpine, tandpine eller muskler og led smerter. Det er produkter som eksempelvis Panodil og Ipren. Produkter som ved moderat brug har en god effekt mod svage smerter, og ved kortsigtet brug ikke har de store bivirkninger. Smertestillende medicin er nogle af de medicare produkter, som vi køber mest af her i Danmark.

Forstoppelse

En stor del af os Danskere drøjer en del med forstoppelse. Heldigvis kan man få produkter som Magnesia, Delcolax, Toilax og Microlax, der alle hører under håndkøbsmedicin og er ret effektive.
En forstoppelse kan være rigtig generende, især hvis det er tale om kroniske problemer eller længere varige. Dog kan en stor del af problemerne afhjælpes med disse overstående produkter. Dermed bliver generne ved forstoppelse, reduceret kraftigt.
En anden type af kosttilskud som har en gavnlig effekt mod forstoppelse, er magnesium. F.eks. i form af magnesia, som binder vandet i afføringen, og derfor mindsker problemerne med forstoppelse.

Graviditetstest

En af de mest solgte typer af hjemmetest, er de populære graviditetsteste. I den simple udgang er det blot et stykke papir du tisser på, og så kan du inden for 2 minutter, se om du er gravid eller ej. De fås også i en mere avanceret udgang, som er digital og kan genbruges. Selvom disse typer af graviditetsteste er ret præcise, så bør man alligevel gå til sin læge og få det bekræftet 100% så frem den viser positiv. Selv på den bedste Graviditetstest, er der stadig en lille fejlmargin. De fleste af disse Graviditetsteste, virker ved at teste mængden af HCG i kvindens urin. Et hormon som kun udskilles i kroppen hos gravide kvinder. Mængden af HCG vil i løbet af de første par måneder af graviditeten langsomt stige, hvilket man dermed er i stand til at måle og teste på.